8tracks icon Behance icon Blogger icon CodePen icon Delicious icon DeviantArt icon Dribbble icon Etsy icon Facebook icon Flickr icon Foursquare icon GitHub icon Google+ icon Instagram icon Last.fm icon LinkedIn icon Myspace icon PayPal icon Pinterest icon SoundCloud icon Stack Overflow icon StumbleUpon icon Tumblr icon Twitter icon Vimeo icon YouTube icon Yelp icon
DE STIT THERAPEUT

Over jouw therapeut

Mijn naam is Roel. Ik ben in 1999 afgestudeerd als fysiotherapeut en heb me daarna heb ik me gespecialiseerd in vooral de mechanisch richting en de wervelkolom. Daarvoor heb ik onder meer opleidingen via Mailtand, McKenzie en Mulligan gevolgd en ik ben in 2005 afgestudeerd als manueel therapeut.

Ondanks deze en de vele andere opleidingen door de jaren heen, heb ik nooit wat geleerd over stuitklachten. Alleen tijdens de anatomie lessen kwam de stuit soms kort aan bod, over de mechanica, functie, werking en problematiek van de stuit werd echter nooit iets vermeld. Enerzijds begrijpelijk want het is niet de meest voorkomende klacht. Toch hebben mensen vaak veel last en beperkingen vanwege deze klachten.


De start van mijn pad als stuittherapeut

Hoe vervelend en beperkend een stuitklacht kan zijn, werd me duidelijk toen m’n beste vriendin gevallen was op haar stuit en daar veel pijn en hinder van ondervond. Op haar vraag of ik haar kon helpen, moest ik haar het antwoord geven wat vrijwel iedereen met stuitpijn te horen krijgt bij vrijwel elke therapeut of huisarts; ‘daar kunnen we helaas niets mee, ik kan daar niets voor je betekenen’. Uiteindelijk kwam zij terecht bij Meine Veldman en die hielp haar snel van haar klachten af. Toen ze me erover vertelde, was ik verbaasd dat er blijkbaar een therapie voor bestond, en dat zelfs in mijn eigen vakgebied! Ik ben me gaan verdiepen in het onderwerp en heb ik de behandelmethode van Meine Veldman en Cecile Rost geleerd.

Vanwege de effectiviteit van de behandeling en de onbekendheid ervan, heb ik een informatieve webpagina erover gemaakt op mijn eigen website. Dit moesten mensen toch weten! Ondanks de link naar hoe een collega in de buurt te vinden die dezelfde opleiding had gevolgd als ik, meldden zich gaandeweg steeds meer mensen met stuitklachten en vaak bleek mijn webpagina een van de weinige bronnen voor informatie.

Ook wetenschappelijk is er weinig bekend over de niet medische (injectie of operatie) behandeling van stuitklachten, ondanks dat de resultaten van de behandelingen die ik deed doorgaans betere resultaten opleverden dan die van de arts. Naarmate ik meer mensen ben gaan behandelen ben ik zelf sinds 2021 statistieken gaan bijhouden en delen op mijn webpagina.

Aangezien dat steeds verder groeide, is in 2024 is de website destuittherapeut.nl ontstaan.


Honderden mensen en behandelingen verder

Ook de aanloop van patiënten met stuitproblemen groeide steeds meer en inmiddels hebben honderden mensen over heel het land en zelfs daarbuiten me weten te vinden, net zoals de landelijke media. Momenteel vult de helft van mijn werktijd zich met patiënten die last hebben van hun stuit en ik vermoed dat er momenteel weinig therapeuten zijn in Nederland die meer stuitklachten zien en behandelen. Naast de ervaring die ik opgedaan heb en de patronen die ik ben gaan herkennen, heb ik ook een holistische benadering (die ik het laatste decennium in mijn werk ben gaan verweven) toegevoegd aan wat ik geleerd heb in de opleidingen en cursussen en en heb ik mijn eigen unieke manier van behandelen ontwikkeld voor stuitklachten. Wil je meer weten over hoe ik werk als fysiotherapeut, dan kun je dat vinden op deze pagina.

De mensen die zich bij me melden zijn vaak al op veel plekken geweest en hebben regelmatig ook al bekkenfysiotherapie of injecties in het ziekenhuis of de kliniek gehad, helaas zonder of met slechts een tijdelijk effect hebben gehad. Ondanks dat ik vaak de moeilijkere en chronische patiënten zie en zelfs mensen die door een collega al eerder met de externe techniek behandeld zijn, is de behandeling die ik doe onverminderd effectief gebleken en is er maar een klein percentage mensen die ik helemaal niet kan helpen. Doorgaans gaan mensen na slechts een paar behandelingen volledig klachtenvrij de deur uit.

Ik werk in Amsterdam en je bent meer dan welkom voor een behandeling. Is dat niet in de buurt voor je zoek je een therapeut dichterbij dan kun je collega’s vinden via de pagina Afspraak maken.